fredag 23. april 2010

Kråmyra-minner anno 1995


Mer enn 10 000 mennesker så Aafk spille uavgjort mot Rosenborg på Color Line stadion sist  mandag. Om resultatet så absolutt er godkjent, er oppslutninga om laget ikke mindre imponerende! Annerledes da på Kråmyra for 15 år siden:
Under overskriften "Frieriet virket, men vil det holde?" brakte Sunnmørsposten 8. august 1995  nyheten om at Aafk, i forbindelse med kampen mot Åsane søndagen før, haddde lansert et skikkelig publikumsfrieri: Alle under 15 år kom gratis inn. De første hundre av disse fikk også overrakt en lommedisco (dvs. en bærbar kassettspiller), gitt av en av lagets sponsorer.


Dette førte til at hele(!) 70 barn stod i kø da portene åpnet klokka 16.45. Og allerede kl. 14.30 hadde de første møtt opp.


Daglig leder Henrik Hoff forklarte bakgrunnen for tiltaket:
"Vi trenger hjelp av sponsorer for å trekke folk til Myra. Senere i sesongen er vi åpne for forslag til lignende tiltak, men vi håper selvfølgelig at det er fotballen som i første rekke trekker folk."


Journalisten la for sin del til at "...Aafk til  til tider både har spilt artig og underholdende fotball, men har de to siste kampene hatt problemer med å få uttelling på de mange sjansene de har spilt seg fram til. Så skal Aafk greie å dra kresne fotballinteresserte ålesundere til Kråmyra, må de kombinere det underholdende spillet med flere scoringer..."


Og hvor mange "kresne ålesundere" kom så til Kråmyra får å se kampen mot Åsane? Jo, der var det 844 betalende tilskuere. Hoff hadde håpet på 1000, men med de som kom gratis regnet han likevel med at ca. 1100 var til stede denne søndagsettermiddagen i august 1995.


Og aller først av de første som møtte opp for å få med seg hjem en rød lommedisco med coca cola-logo: Hvem var så det? Jo, det var en ni år gammel, lyslugget fotballentusiast og Aafk-gutt fra Fjelltun...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar