fredag 6. august 2010

Sommerfesten på Giske 2010

Lørdag 31. juli 2010, kl. 13.30: Borgundknarren stevner mot saga- og festivaløya Giske.
Forrige helg var jeg så heldig å få med meg sommerfesten på Giske  for første gang. Det var et trivelig arrangement på alle måter. Spesielt den musikalske spennvidden som arrangørene hadde maktet å få til, var imponerende. Fra heftig rock i teltet, via den doble hovedscena  til mer stillferdige musikalske uttrykk på den mer imtime "Understanding"-scena.

Å innta sagaøya Giske med  Sunnmøre Museum sin egen Borgundknarren, ga også tid til refleksjoner omkring kulturuttrykk i fortid og nåtid. Fra omfangsrike gravhauger som tyder på sterk maktkonsentrasjon i mer enn tusen år her ut i havgapet, via mektige vikingætter og middelalderhøvdinger - til dagens musikalske og matmessige dugnad.

Mer om sommerfesten finnes for øvrig på http://www.verdensbestefestival.no/

Her er noen visuelle inntrykk fra festivalen:Minor Majority skapte god stemning ved  "Peace & love-scena".


På den lille, vestvendte "Understanding- scena" kunne blant annet den amerikanske sangeren og låtskribenten Mark Olson oppleves  - med Erkna som kledelig kulisse i horisonten - og med  norske Ingunn Ringvold som medmusikant.


Teltet - "Nordic pelagic-scena" - huset mange musikalske godbiter - blant annet gruppa Cashier NO. 9. fra Belfast.


Etter adskillig timer spekket med massevis av god musikk, var det på tide å vende hjemover. På dette tidspunktet så også den rosa kua ut til å lengte mot parkeringsplassen.
Avslutningsvis vil jeg presentere en musikalsk smakebit fra en  av de vel  60(!) artistene som deltok, Damien Rice fra Irland. Her i et opptak med Lisa Hannigan fra 2006:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar